söndag 29 maj 2011

Pajkaka "toscastyle"



Det här receptet har jag tagit med mig hemifrån mamma, som i sin tur fått det av någon. Bra recept går i arv helt enkelt. Den har alltid hetat bara "pajkaka", men eftersom det inte säger mycket om vad det faktiskt är så utökade jag namnet något.

Pajkaka "toscastyle"

Mördeg:
150 g margarin
1¾ dl socker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g margarin
1¼ dl socker
100 g mandel (hackad)
2 tsk vaniljsocker
2 msk grädde el. mjölk

Blanda ingredienserna till degen. Kavla ut och klä en form med löstagbar kant med det mesta av den.
Blanda fyllningen i en kastrull. Låt koka 2 – 3 min. Häll fyllningen i formen. Skär ut remsor av den sparade degen och lägg som ett galler ovanpå fyllningen. Grädda i 200°C i ca 30 min.

Inga kommentarer: